Etikettappar
Läst 9035 ggr
MichaelE
2013-01-31, 12:14

Håll koll på världen med Google Aktuellt och Pulse

På Google Play finns det en uppsjö av RSS-läsare, men det finns två stycken som verkligen sticker ut ur mängden och denna artikel ska berätta hur jag har kunnat ha stenkoll på Android!

Google Aktuellt (blir omdöpt till Eko vid installation) fick en ordentligt ansiktslyftning för ett litet tag sedan och har blivit riktigt snabb och snygg. Den delar upp nyheter i kategorier och har några förinställda nyhetsbloggar redan från början.

Det är lätt att lägga till nya nyhetsflöden då appen redan innehåller en hel del utav dem mest kända och vill man lägga till egna så kan man söka efter en viss blogg så läggs den till. Nackdelen är att svenska bloggsidor måste läggas till under kategorin flöden, vilket gör att nyheterna måste läsas direkt från dess hemsida och kan inte läsas direkt i appen så man kan göra med de förinställda nyhetsflödena.

Rekommenderas ifall man vill ha en snygg app för att läsa nyhetsflöden.

Pulse (News) har en helt annorlunda upplägg för nyhetsflöden och även denna har en enorm uppsjö av förinställda nyhetsflöden som väntar bara på att bli tillagda. En stor fördel här är att man skapar kategorisidor själv med upp till tolv flöden per sida (kan sluta med att man har två Android sidor) och det går att ha hur många sidor som helst.

Det är enkelt att svepa bland de senaste inläggen från varje sida då både titel och bild syns från varje inlägg. Den har dessutom inga problem att hitta svenska sajter (så länge de har RSS installerat) och lägger till dem precis som de förinställda. Oftast blir man tvungen att läsa från ordinarie hemsida, men precis som Google Aktuellt så gör man det i appen.

Rekommenderas ifall man vill ha koll på allt med en riktigt funktionsrik app.

Upp till toppen