Etikettoperativsystem
Läst 1848 ggr
Razzora
2015-10-24, 02:56

Oppo använder stock Android?

Många utav oss har märkt att ju mer förändringar som smartphone tillverkaren gör i Android desto längre tid tar det innan nya uppdateringar kommer ut. Kanske kommer det en ny trend med att använda ett oförändrat (stock) Android operativ istället. Motorola kör en väldigt diskret förändring, vilket Oppo också verkar vilja göra.  
Oppo kör ett oförändrat Android 5.1 som då ska vara för Find 7.  Nästa som då kommer att vara Android 6.0 Marshmallow kommer att släppas under början av 2016.

Läs mer:  Swedroid

----------------------------------------------------------------
Saknar dig Nisse Hjärta R.I.P. 2008-10-05 - 2014-02-12
Sajtvärd på mobiltelefoner.ifokus.se och android.ifokus.se

kissidor
2015-10-24, 09:49
#1

det tråkigaste med oppo har hittills varit att deras telefoner inte stöder LTE band 20 😕. vilket har varit lite märkligt eftersom de annars rätt länge verkar ha haft ett påtagligt intresse för att komma in på den europeiska marknaden, de har ju tex en europeisk hemsida.

men jag var in och kikade där nu och då fanns det en find 7 EU-version med band 20 👍. fast det stod å andra sidan att den körde oppos ganska tungt anpassade color OS dessutom baserat på Android 4.3(!) 😕, så om de nu ska gå över till i stort sett stock med snabba uppdateringar så blir det verkligen en ganska stor förändring från utgångsläget 😃.

men de kanske har insett att de måste göra något drastiskt för att skilja ut sig från mängden av kinesiska smartphonetillverkare som nu börjar snegla åt den internationella marknaden 🙂

Värd på Mobiltelefoner och Android

Upp till toppen