Övriga tillverkare

Huawei dålig kvalité på mms

2019-10-20 14:17 #0 av: Frosstis

Hej,
Jag har en Huawei p30 pro och när jag ska skicka bilder på sms så blir de alltid låg kvalité och pixliga! Varför blir det så och hur ändrar jag det? Det är så störigt när jag vill visa fina bilder jag tagit. Att använda andra appar är inte ett alternativ


Anmäl
2019-10-20 15:56 #1 av: kissidor

mms blir ju alltid väldigt mycket försämrad kvalitet - möjligtvis att du upplever skillnaden som ännu större eftersom p30 pro tar så fantastiska bilder Skrattar. eller är det kanske så att du kommer från iPhone och är van att skicka med iMessage och jämför med det?

hursomhelst så är det synd att det inte är ett alternativ att använda andra appar, för det är tyvärr det enda som finns att göra - mms blir inte bättre än sådär Ledsen

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2019-10-21 16:37 #2 av: Frosstis

Ja jag kommer från iPhone..


Anmäl
2019-10-21 16:38 #3 av: Frosstis

Det är så illa att om jag skickar bild på en text går det knappt att läsa vad det står


Anmäl
2019-10-21 20:26 #4 av: kissidor

Ja där har du förklaringen då tyvärr, iMessage är en helt annan sak än mms, och det beror inte på telefonen utan det är operatörerna som inte tillåter högre kvalitet/större filstorlek på mms-tjänsten. 

Det enda jag kan tänka mig att du skulle kunna göra om du inte vill använda en annan meddelandetjänst är att istället dela bilden från google foto eller vilken molnlagringstjänst du nu använder för dina bilder, så att mottagaren med sms:et istället får en länk till bilden i den kvalitet som den är sparad i.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.