AndroidCast

Chromecasta till flera enheter

2018-10-20 18:59 #0 av: Sindri

Min platta (Lenovo) är kopplad till en Google dongle på en TV. Kan jag koppla ihop den med en annan dongle på en annan TV i ett annat nätverk?
Jag har ju redan laddat ner Googleappen skall jag öppna den igen, eller behöver jag ladda ner en ny till den nya Chromecasten?

Anmäl
2018-10-21 08:13 #1 av: kissidor

ja oja, din platta kan du styra vilken chromecast som helst med som du är uppkopplad på samma wifi som Glad. du behöver inte ställa in nåt nytt i plattan för det, 

men däremot behöver den nya chromecasten konfigureras med hjälp av google home-appen i en platta eller mobil. men när det är klart och du trycker på castingikonen i en app så kommer du att få ett val vilken chromecast du vill casta till - av de som hittas på det wifi du är ansluten till

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2018-10-21 10:20 #2 av: Sindri

Ok - lite som att para bluetooth-enheter då. Vi testar att köpa en dongle här.

Är det bara inbillning eller kan det stämma att en platta tar mindre av surfen för att ta emot och sända än en dator?  Den klarar i alla fall av att visa Svt över betydligt svagare wifi-signaler än min laptop.

Anmäl
2018-10-21 10:59 #3 av: kissidor

ja det skulle man kunna säga Glad

vet inte, men det troligast är kanske att själva appen är gjord så den inte drar lika mycket data?

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2018-10-21 17:00 #4 av: Sindri

Låter rätt troligt. Glad om jag kan få det att funka.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.