Problemlösning

Bakgrunden på telefonen ändrar färg

2017-12-08 05:42 #0 av: UlrikaD

Jag har en Samsung S7 mobil. (Android)
Nån gång då och då ändrar bakgrunden färg och går mer i gråvitt/smutsgult. Så kan det vara så allt ifrån nån timme till flera veckor. Bara för att bli som vanligt igen utan att jag gjort nåt.

Jättejobbigt ljus att läsa i. Och titta på överlag.

Vad är det som gör att det blir då? Hur gör jag för att undvika att det blir så här alls? Och hur tar jag bort det om det nu trots allt ändrar färg igen?

Ser ut som om telefonen är storrökare och allt ligger bakom en dimma av smutsig gulbrun rök.

Har tagit screenshot på en sida på fb för att visa skillnaden. Den är ju inte vit direkt när man jämför med hur det brukar se ut..Blev den sidan för det var den som var uppe när det slog om så jag skyndade mig att ta den. Hoppas nån vet och det är nåt töntigt, enkelt jag missat att testa bara. Hoppas, hoppas...

Anmäl
2017-12-08 05:52 #1 av: kissidor

Det är inte så enkelt att du har råkat komma åt att slå på blåljusfiltret då? Det kommer man åt bland annat genom en ikon i snabbinställningspanelen, den som du drar ner uppifrån med två fingrar, där blåtand, wifi och alla möjliga inställningar ligger för snabbåtkomst. Ikonen är som en stående rektangel med ett B i.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2017-12-08 06:12 #2 av: UlrikaD

När skärmen ser ut så här och jag slår av blåfilter gör det ingen skillnad.
När skärmen är som vanligt med vit bakgrund och jag slår på blåfilter så blir det ju lite annorlunda. Men inte alla lika stor skillnad som det här blir.
Verkar så logiskt annars att det skulle vara det.

Anmäl
2017-12-09 11:25 #3 av: kissidor

då skulle jag misstänka hårdvarufel som bör gå på garantin. det jobbiga är ju att det inte är hela tiden, så skickar du in den till verkstad kan man ju ge sig sjutton på att det inte uppträder just då Vilar huvudet i handen. men du är nog tvungen att pröva med en fabriksåterställning först också, för det är ändå det första de kommer att göra på verkstaden. 

var har du köpt den? du kan ju alltid gå dit och visa upp den när den är sådär om du har köpt den i fysisk butik

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2017-12-09 12:46 #4 av: UlrikaD

Har köpt den via Comviqs hemsida. När jag skaffade nytt abonnemang för ett år sen skaffade jag också ny telefon. Det "lustiga" är att telefonen innan började krångla efter ett år (inte samma krångel) och den telefonen skickades fram och tillbaka en hel del och inte nån gång verkade dom titta efter rätt fel om man säger så. Till slut gav jag upp och skaffade ny telefon.
Ville undvika fabriksåterställning ifall det var något annat nån kunde komma på. Vill ju inte göra i onödan.
Men börja krångla med comviq blir värre den här gången då jag inte har nån annan telefon att ha under tiden. Börjar undra om telefonerna är förprogrammerade till att börja krångla efter ett år.

Anmäl
2017-12-09 14:49 #5 av: kissidor

ja det är lite knöligt med fabriksåterställning, och jag tror egentligen inte det löser det här problemet. men som sagt om du tänker lämna in den så kommer de med största sannolikhet att göra det ändå, och då är det ju bättre att göra det själv så man har kontroll över saken i alla fall Glad

Skulle du möjligen ha budget för att skaffa dig en reservtelefon? Både mellanklass och budgettelefoner har blivit mycket bättre de senaste typ två åren och väljer man rätt kan man få en telefon som är rriktigt trevlig ur alla avseenden utom kameran för under 2000. Min sambo köpte sig till exempel en Moto G5 för ca 1500 att ha som reserv, men han gillade den så mycket att det är den han använder nu.

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2017-12-09 23:09 #6 av: UlrikaD

Jag tycker väl inte man ska behöva ha budget för att köpa två telefoner.
Vet att många har det. Och att många köper nya telefoner varje år och dessutom dyrare telefoner än min.
Den här var dock egentligen dyrare än vad jag har råd med från starr.
Så är det inget jag kan hitta lösningen på så får jag ha det såhär. Inte så mycket väl där. Ville bara höra med andra först så det inte bara var nåt enkelt jag missat att göra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.