Samsung

sim och batteriproblem...

2017-02-06 20:42 #0 av: Lottavo

Har fått problem med min S4... Helt plötsligt har den börjat tappa kontakten med simkortet, det blir en cirkel med ett streck igenom. Och dessutom har batteriet börjat få spader, den dör utan förvarning. Den visar på 50-80 % (det varierar), och sedan dör den. När man sedan startar om den så säger den att batterinivån är kritisk... När man sedan kopplar in laddaren så startar räknaren ungefär där den var innan den dog.

Anmäl
2017-02-06 22:39 #1 av: kissidor

hur länge har du haft det batteriet, är det lika gammalt som telefonen eller? i såfall är det närmast att vänta sig att det börjar uppföra sig riktigt illa så köp ett nytt batteri till den skulle man råda om det inte var nåt annat knas. men nu vill du väl inte kosta på den det om det är mer som är fel på den och kanske inte värt att laga på en 4 år gammal telefon. så det bästa vore om du känner någon annan med en s4 och kan testa med det batteriet först. 

sen kan det med simkortet vara fel på telefonen, men det kan också vara själva simkortet som blivit dåligt, dessa har också en begränsad livslängd. om din operatör inte tar betalt för ett nytt simkort så beställ ett. och i vilket fall kan du ju testa med ditt simkort i en annan telefon och ett annat simkort i din telefon och se hur det uppför sig. tänk på att din s4 har micro-sim bara, medans alla nyare telefoner har nano-sim, så försök få låna en lite äldre telefon för testet.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.