Appar

Överfalls-app

2016-01-25 23:36 #0 av: Tuulikki

Till iPhone finns det en app som heter Not Alone, där man väljer en kontakt (typ ICE) och när man startar appen pluggar man in hörlurar och så spelas lugna ljud (tror det är vågor men har aldrig lyssnat).

Man kan använda den t.ex på väg hem eller om man är ute och går själv. Om någonting skulle hända så drar man ur hörlurarna och då skickas direkt ett sms till ens nödkontakt om exakt information om var man befinner sig. 

Jag sökte efter appen i Play-butiken men hittar den inte. Finns det något motsvarande till android?

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-01-25 23:50 #1 av: Tuulikki

Vill tillägga att jag googlat lite och hittat appen Allone men jag tycker inte den verkar lika smidig som Not Alone där man bara rycker ur hörlurarna om något händer.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-01-26 06:52 #2 av: kissidor

nej det verkar ju inte så tyvärr, det verkar bara vara just den här appen som har det där dra ur hörlurstricket som ju är riktigt smart - om man nu använder trådade hörlurar dvs - och de verkar ju fortfarande inte vara riktigt färdiga med appen för iOS heller så jag kan ju förstå om de fokuserar på det i första hand.

men efter att ha läst recensionerna på appstore tror jag nog jag skulle välja allone hellre, även i iphone (och även om jag använde trådade hörlurar). att man måste vara inne i not alone (dvs som jag förstår kommentarerna inte kan vara inne på till exempel spotify samtidigt) och att man bara kan ha EN nödkontakt låter inte så praktiskt tycker jag Funderar. samt att det verkar funka sisådär med sms:en och sändningen av position. men jag hoppas de bygger vidare på idén och gör en riktigt bra app, och sen också för bägge (ursäkta, alla tre menar jag ju förstås Skämtar) mobil-OS:en

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-26 07:17 #3 av: Tuulikki

Då kanske allone inte är så dumt ändå! Får prova...Glad

Anmäler mig som testpatrullSkämtar

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-01-26 18:37 #4 av: kissidor

ja, jag tror jag ska ladda ner den själv faktiskt, till mig och till dottern - så tack för tipset om att det finns såna här appar Skämtar

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-26 21:50 #5 av: Tuulikki

#4 Ingen fara, sprid det vidare!Skrattar

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-02-14 00:37 #6 av: Tuulikki

Jag har laddat ner appen men gillar den inte. Avskyr att man måste logga in med Facebook. Tycker Not Alone var mycket bättre...Ledsen

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.