Samsung

Samsung S6 Enhetssäkerhet

2016-01-13 03:42 #0 av: Sparven88

Tjenixen!
En snabb fråga; är det nödvändigt att använda sig av den så kallade "Enhetssäkerheten" på telefonen. Var inne i den funktionen nyss, varpå jag godkände licensavtalet och sen fick veta att jag kunde vara utsatt för hot och att en genomsökning behövdes.
Någon som har koll?
Använder ni den funktionen?

Anmäl
2016-01-13 19:03 #1 av: Sparven88

Ingen som är klokare än vad jag är på detta?

Anmäl
2016-01-13 21:08 #2 av: kissidor

det är väl bara att samsung har skickat med ett eget antivirus/antimalwareprogram, och det är väl ingen dum idé att ha ett sånt. men sen brukar dessa program tycka att vissa saker som man använder och har nytta av är ett "hot" och tycka att man ska avaktivera dem, som tex nfc och sånt är det ju bara att strunta i isf.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-13 23:34 #3 av: Sparven88

Tack för svar!
Men det är en gratis tjänst alltså? Får väl ge den ett försök å se.
Känns lite som att risken att få virus på telefonerna ökat markant på sistone.

Anmäl
2016-01-14 06:26 #4 av: kissidor

jadå, det är gratis Glad. det är en av alla medföljande anpassningar och tilläggsprogram  som samsung lagt till i androids originalversion för att det ska vara  bättre för konsumenten (är ju iaf tanken, sen får ju bla samsung ofta kritik för att de lägger till för mycket sånt varav kunden inte vill ha allt). 

som du säger så finns det ju risk för virus och kanske i högre grad malware, så då är det som en service att man inte ska behöva komma på den tanken själv att man kanske behöver skydda sig mot det, och lägga ner tid på att forska i vilka appar som är lämpliga - eftersom det redan är ordnat.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-14 09:09 #5 av: Sparven88

TACK!
Det är precis sådana bra svar jag önskade få!
Bäst att genomsöka telefonen. (Och hoppas den inte hittar något! :)

Anmäl
2016-01-14 21:16 #6 av: Tuulikki

Vad är nfc? Försökte googla men förstod inte riktigt..

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-01-14 22:21 #7 av: kissidor

förkortningen nfc står för near field communication, och när man säger att en enhet har nfc så har den ett chip med den egenskapen, som innebär att den kan utbyta information med en annan enhet med nfc genom att man bara snuddar dem mot varandra. 

tekniken är bla det som används när man "blippar" till exempel ett busskort. i telefoner är bland de vanligaste användningarna att man skickar någon information mellan två mobiler eller att man på ett föredömligt enkelt vis ansluter till bluetoothenheter som också ofta har nfc. 

men en del läser också in sina busskort o dyl i telefonens chip, och så finns det små klistermärken - nfc-taggar - som man kan programmera till att ge telefonen vissa instruktioner. många vill tex att flera av telefonens inställningar (tex ljud, wifi mm) ska vara anpassade efter var de befinner sig, och då kan man till exempel sätta en sådan tagg innanför ytterdörren hemma, och när man då blippar telefonen så ändras omedelbart en hel radda inställningar. sen kanske man blippar en annan tagg när man går ut, en när man kommer till jobbet osv. 

men den stora grejen framöver som tekniken kommer att användas till är väl när de i de nyaste mobilerna inbyggda betallösningarna tar fart på allvar Glad

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-15 08:39 #8 av: Tuulikki

Okej.. för jag har ett plånboksskal och har stängt av nfc-funktionen för den stördes av skalet (och mina kort gissar jag). Är det bra/dåligt? Jag använder nog ingen av de funktioner du nämnde i #7.

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl
2016-01-15 16:07 #9 av: kissidor

ja nästan säkert var det dina kort som spökade. att du stängt av den om du inte använder den är ju ingen skada Glad

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2016-01-15 17:25 #10 av: Tuulikki

Tack för hjälpen och förlåt TS för att jag kapade tråden

↠ Just keep swimming ↠ 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.