Övrigt om Android

Virusskydd surfplatta

2014-03-25 23:35 #0 av: Julip

Visst är det så att man behöver virusskydd till surfplatta också, precis som man har till datorer?

Hur skaffar man det på bästa sätt?

Anmäl
2014-03-26 08:54 #1 av: kissidor

ja det stämmer, det bör du ha. det finns flera i google playstore. sök på antivirus bara och så läser du igenom användarkommentarer noga innan du väljer en. själv använder jag den här: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sophos.smsec

du bör även ha ett skydd mot sk malware som inte riktigt är detsamma och som man inte kan räkna med att antivirusskyddet tar hand om. dvs sånt som adware tex. där använder jag detta: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.malwarebytes.antimalware

och detta antivirusskydd säger sig även ta hand om malware: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-03-26 10:21 #2 av: Julip

Tusen tack! Då blir det att installera dessa det första jag gör när jag får hem surfplattan :)

Anmäl
2014-03-26 10:47 #3 av: kissidor

gör så, får man vara nyfiken och fråga vilken du har beställt Glad?

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-03-26 14:17 #4 av: Julip

Det är en Yarvik Noble 10 tums. Helt okänt märke för mig men den hade fått bra recensioner och låg i lägre prisklass vilket passade mig :)

Anmäl
2014-03-26 14:51 #5 av: kissidor

ok, jag känner inte heller till den mer än att jag känner igen namnet. men det var ju bra att det fanns recensioner som verkade bra Glad. du får ha mycket nöje med den iaf!

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-03-29 18:31 #6 av: Julip

Måste man göra något särskilt när man laddat ner apparna eller funkar dom direkt man laddat ner dom till plattan? Generad

Fick min platta igår, laddade ner de två första apparna som länkades i #1 direkt... o sen gick jag ut på internet. Gick in på swefilmer och skulle se tvserier och det kom upp massa sidor (reklam tror jag?) samt att serien (40 min/avsnitt) stoppades hela tiden.. Jätteirriterande! 

Har jag redan fått virus? :S

Kan ingenting om sånt här.. men vet att min dator jag sitter o skriver på nu har jag virus trots antivirusprogram vi betalar för (det kom de månaderna då datorn var oskyddad..) o trots att vi har antivirusprogram nu så är skiten kvar (vet det för det dyker upp 10 st reklamsidor över varje sida varje gång jag klickar upp något så för att se något måste jag först kryssa allting o så ploppar det upp igen och igen tills det försvinner, ibland försvinner det efter första kryssningen)

Anmäl
2014-03-29 19:43 #7 av: [Högtryck]1

#6, Installera adblock så slipper du reklamen

Anmäl
2014-03-29 19:49 #8 av: Julip

#7 Hur gör man det? :)

Anmäl
2014-03-29 23:40 #9 av: annia1

Julip när det gäller platan så vet jag inte. Vilken serie tittade du på. Jag kan kolla på samma och se om jag också ser massa reklam. Att det stoppades hela tiden kan bero på att du saknar nåt program i plattan, men som sagt jag vet inte.

När det gäller din dator så har du som det verkar fått in så kallade PUP:s (potentiellt unwanted programs på svenska blir det troligen oönskade program). Kika överallt i ditt antivirusprogram och titta om det finns en inställning för upptäckt av PUP:s oönskade program. Om det finns så klicka i det och sen gör en ordentlig genomskanning med det. Då det inte är virus så är det inte iklickat som standard i antivirusprogram. Om du nu råkar ha avast så finns det en svensk beskrivning i denna tråd inlägg 34 inne på datorn hur du letar reda på det.

PUP:s är inte virus utan som sagt oönskade program som oftast följer med som lite extra "godis" när man laddar hem andra program. 

Om ditt antivirusprogram inte har den inställning så får du använda andra program för att få bort det. Nu står det ett specifikt namn i denna, men det går i alla fall att använda instruktionerna och programmen som finns i denna länk. Den är tyvärr på engelska. 

Played for a fool!

Anmäl
2014-03-30 01:15 #10 av: [Högtryck]1

#8, Man kan hämta det här eller så installerar man en webbläsare som har det som tillägg/addons, när du installerat detta kan jag lova att du kan se på swefilmer hur enkelt som helst utan problem.

https://adblockplus.org/en/android

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.