Operativsystem

Äntligen är android 4.4 KitKat här

2013-11-01 07:55 #0 av: kissidor

för er som inte redan kollat in det, här är en svensk sammanfattning av nyheterna från swedroid: http://www.swedroid.se/nyheterna-i-android-4-4-kitkat-har-ar-googles-stora-changelog/

ganska bra jobbat google får man väl säga tycker jag. synd bara att den kompletta molnbackupen av allting (hela systemet, appar med data, sms, etc etc) som något rykte talade om inte fanns med denna gång, menmen det kommer väl en vacker dag och tills dess klarar i alla fall jag mig med titanium backup. men det vore ju trevligt för de som inte vill roota att också ha samma möjlighet!

vad tycker ni? på det stora hela, samt vilket var bäst/sämst?

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-11-01 11:10 #1 av: bamse6311

Jisses, det var riktigt mycket nytt.

Sedan så är frågan om man får det här till "sin" lur.

Shit att jag inte läste det här tidigare, skickade nämligen tidigare i morse en förfrågan till ASUS om när man kunde vänta sig få 4.3 till PadFone 2.

Hade jag bara läst allt det här tidigare så hade jag frågat om KitKat.

Vill HA helt enkelt!

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-11-01 11:18 #2 av: ru4real

Man kan ju alltid roota sina telefoner och installera en 4.3 version av t ex cyanogenmod. Inte alltför krångligt faktiskt. Och man slipper en massa tillverkarinstallerat krafs ochså.

Anmäl
2013-11-01 13:43 #3 av: [Nathalie62]

#2, He he. Skämtar

Har värdskapet över Mobiltelefoner och Datorn, samt Medarbetare på Android

Anmäl
2013-11-01 14:06 #4 av: kissidor

#2, jo - rootar mina telefoner är det första jag gör. men det värsta med hyperbloatade samsung är att en del av den där bloaten vill man faktiskt ha kvar - och då är ju inte cm nån bra idé. till exempel fjärrkontrollen i s4, pennfunktionerna i note 2. men nu när 4.4 får inbyggt stöd för IR blir det nog custom rom i s4:an, har saknat det sen min gamla gnex.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-11-01 15:07 #5 av: bamse6311

#2 ru4real

Har aldrig vågat mig på det där med att roota med risk för att bricka min lur.

Hittade något på PadFone Club där det står att det skall vara enkelt att roota min lur men vet ändå inte riktigt om jag vågar mig på det.

http://www.padfoneclub.com/pl/content/content.php?content.38

Är ju inte heller så där väldigt bra på att läsa engelska och speciellt inte när det kommer till fackuttryck som jag inte känner till.

Well, får se om jag vågar men å andra sidan så finns det ju inte så jäkla mycket "skräp" som ASUS stoppat in i dem utan de är ganska renodlade Android-lurar.

Bästa hälsningar,
Bertil

Anmäl
2013-11-01 19:46 #6 av: ru4real

Har rootat mina telefoner flera ggr, och man måste nog verkligen anstränga sig för att bricka dem. Så länge man har ström i batteriet verkar det vara omöjligt att göra det. Sen finns det iofs modeller som är mer eller mindre känsliga, men samsung och sony(ericsson) har jag inte lyckats bricka ngnsin. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.