Problemlösning

Dags att återställa telefonen

2013-05-13 17:45 #0 av: Stephanie

Nå, nu är tiden inne att fabriksåterställa min bråkiga samsung galaxy s3. 

Det är viktigt för mig att ha kvar alla kontakter, alla bilder, sms-konversationer och så vidare. Även gärna det som hör till apparna, till exempel sparade spel, om det är möjligt. 

Har ni några råd till mig innan jag börjar? Någon bra guide att följa eller allmänna råd? Det är inte omöjligt att jag fyller på med fler frågor här så småningom.

Anmäl
2013-05-13 19:49 #1 av: ru4real

Backa upp det du vill ha kvar, mha t ex http://bit.ly/126j3HY eller ngt liknande.

Spar undan alla bilder (även om de ligger på minneskortet och det kommer inte att röras vid en återställning, men man vet ju aldrig).

Det är nog den enda du behöver tänka på.

Sen kan det vara ide att skaffa dropbox, som synkar dina foton automatiskt (http://db.tt/nA4EBx9, denna länk ger mig också lite mer utrymme, men du behöver inte använda den).

Det finns även program som kan spara undan appdata, men jag har för mig att de flesta kräver root..., har inte testat denna: http://bit.ly/126jxxO. Denna kan jag rekommendera dock, kräver root och är lite pilligare att använda: http://bit.ly/VEtdLy.


Anmäl
2013-05-13 20:55 #2 av: kissidor

under inställningar/konton/samsung account kan du kryssa i att du vill ha dina sms och mms säkerhetskopierade, för det är väl dem som inte Google-kontot backar upp när det gäller data av den typen. det ska väl finnas appar som gör det också, men jag är osäker på om det finns nån bra som också backar upp mms och som inte kräver root.
bilder som ru4real säger är väl bäst att ladda till dropbox, om du inte helt enkelt sätter in sladden i datorn och bara plockar dem.
har du valt att backa upp din kalender och dina kontakter med Google-kontot så gör den ju det. med Google-kontot kopieras och återställs också dina konton och wifi-anslutningar, samt appar och i viss mån appdata - det senare dock endast för de appar som stöder det. om du har testat många appar och sedan avinstallerat dem bör du gå in och stoppa hämtningen när playstore börjar återinstallera, annars försöker den hämta varenda app som är associerad med kontot.

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.