Köpråd

Androidlur med slingläge?

2012-11-07 14:14 #0 av: DesK

Jag är hörselskadad och har ofta svårt att höra när jag snackar i mobiltelefonen. Så nu letar jag efter en mobil med trådlöst så kallat slingläge. Någon som har något tips? Hade tänkt köpa Doros nya smartphone, men den känns för begränsad och tråkig.

Enligt en del amerikanska siter ska HTC One X ha slingläge, men när vi kollade i en butik härhemma så hittade vi inte det. Skärmen på den luren är annars suveränt bra! Glad

Så jag är tacksam för tips, eftersom min nuvarande lur håller på att ge upp.

Désirée

Anmäl
2012-11-07 14:40 #1 av: kissidor

nu får du ha överseende med att jag frågar dumt och kanske rentav missförstår din fråga totalt desK, för jag är okunnig inom detta. men funkar det inte att bara koppla ihop hörapparaten och telefonen med vanlig bluetooth? om du har hörapparat dvs? och om jag inte bara fått för mig att det finns såna hörapparater? eller vad innebär trådlöst slingläge, vad gör telefonen då? antar att man ansluter den trådlöst till nåt men till vad och med vilken överföringsteknik?

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2012-11-07 14:48 #2 av: DesK

Det är ingen dum fråga Kissidor! Kanske har du sett att det i vissa offentliga lokaler finns en märkning med ett stiliserat öra? Den visar att man i lokalen kan koppla om sin hörapparat till så kallat slingläge och då hör man talaren direkt i hörisen utan att höra alla störande kringljud i lokalen. Man behöver alltså inte någon annan extra utrustning och ansluter ingenting för detta. Samma teknik finns i vissa telefoner, men långt ifrån i alla.

Désirée

Anmäl
2012-11-08 16:44 #3 av: kissidor

tack då fattar jag lite bättre desK Glad. vad kallas detta på engelska då, ifall man skulle råka snubbla över nåt när man är ute och surfar?

 

förstår ju att du skulle vilja ha nåt lite roligare än doro... Obestämd

Medarbetare på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2013-01-22 11:29 #4 av: Jonsson9

Hittade du någon bra telefon som passade dig DesK? :)

Anmäl
2013-01-22 11:39 #5 av: DesK

Ja men den har inte slingläge, men ljudet är mycket bra i den. Du kan läsa om olika lurar som jag har testat, inklusive min nya, inne på Hörelskadade Glad

Désirée

Anmäl
2013-01-22 11:44 #6 av: Jonsson9

Vad kul att du hittade en och är nöjd med den. Synd att det där slingläget inte fungerar i Europa bara. Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.