Off Topic

Microduo USB minnen

2014-10-26 16:55 #0 av: Razzora

Många utav er vet att jag har haft mycket problem med min dator den senaste tiden. Eftersom jag då inte har litat på min dator alls så har jag fått spara mina dokument och bilder på en extern hårddisk eller på USB minnen.

Det som jag då har fått problem med då är att komma åt den information som jag hade lagt på hårddisken/usb minnerna från min surfplatta. 
Vet också att många vill överföra foton, tex när man är på resande fot, snabbt till ett USB minne så att man kan rensa mobilen så att man ännu en gång kan ta en massa foton. 

Hittils har det varit svårt, man har varit tvungen att köpa adaptrar eller se till att man köper en telefon/surfplatta som man kan lägga till ett SD/micro SD kort i eller helt enkelt lägga upp det i molnet.När jag var och kollade runt lite på NetOnNet här om dagen så hittade jag något väldigt spännande.Nämligen ett USB minne som har både ett vanligt USB (2.0) kontakt och ett microUSB kontakt.

Detta vill säga att om jag överför något från min dator till detta Kingston USB så kan jag enkelt komma åt det på min surfplatta genom att använda microUSB kontakten. Det är rent magiskt!

Man kan ju tro att då den har två utgångar att den skulle vara stor men sådan är inte fallet. Den är ungefär lika stor som ett SIM-kort men att den då tjockare (se bilderna i bildspelet). Dessutom så kostar de inte så mycket, den på 8GB kostade 59 kr och den jag köpte som var på 16GB kostade 139 kr. Vilket är ungefär som de vanliga USB minnerna kostar i de storlekarna.

Det enda nackdelen som jag kan se med denna är att den säger att den stödjer bara de mobiler/surfplattor som har Android 4.0 och apparater med USB OTG support. Jag testade med min gamla HTC Desire HD som har Android 2.3.5, men det enda det gjorde var att den startade upp mitt navigationsapplikation. Vilket gjorde mig väldigt fundersam till varför det hände.

När jag sedan testade med min LG G2, LG G Pad och sambons LG G3 så fungerade det som en dröm. Inga svårigheter att komma åt dokumenten och musiken jag hade lagt på USB minnet. Inte heller var det några problem att överföra varken till eller från USB till mobilerna. Jag har tyvärr inte så många andra maskiner som har just microUSB uttag som jag kan testa på.

Så klart så finns dessa något billigare ute på nätet. Lägger en länk här till prisjakt: http://www.prisjakt.nu/#rparams=ss=USB%20microduo

För att stoppa uppspelningen av bildspelet klicka på bilden. Sedan för att se resten av bilderna klicka på pilarna.

Anmäl
2014-10-26 17:12 #1 av: kissidor

vilket kanontips razzora Tummen upp!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-10-26 17:16 #2 av: Razzora

Det var roligt att jag hittade dessa usb minnen. Dessutom att de inte kostade multum var verkligen kanon. Så nu kanske man slipper och ha med sig extra microSD kort, utan man enkelt kan ta med sig denna lilla usb minnet som man sedan enkelt kan koppla in till datorn. Så enkelt!

Anmäl
2014-10-26 17:25 #3 av: kissidor

verkligen, inte för att det är knepigt att överföra filer till och från en androidenhet annars, men detta blir nog ännu snabbare och smidigare (molnlagring i all ära men  är det mycket som ska laddas upp eller ner så tar det ju en stund) - en sån där i väskan alltid hädanefter så är man väl rustad Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-10-26 17:32 #4 av: Razzora

Precis. Jag har ju haft problem med att jag har dokumenten på USB minnen men när jag inte har tillgång till en dator så kommer jag ju inte åt dom alls. Nu är det absolut inga problem. Så ha man en sådan här liten usb minne, den är verkligen jätteliten, i väskan eller i nyckelknippan så har man inga problem alls Glad

Anmäl
2014-10-26 18:37 #5 av: kissidor

exakt, eller om man har hål i öronen kan man ha två stycken som örhängen NördSkrattar

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-10-26 19:05 #6 av: Razzora

haha, ja det hade ju sett snyggt ut! LiparSkrattar

Anmäl
2014-10-27 06:16 #7 av: [Jens]

Precis som Kissidor säger så är ju molnet ett praktiskt val för jag har stort sett allting där med 200 GB utrymme men denna lilla manick underlättar ju vardagen på ett snabbt enkelt sätt.

Jag gör som du (Razzora) skrev i inlägg #2, dvs har med ett extra microSD kort och när jag väl hamnar på hotellrummet eller hos någon vän så laddar jag upp det nödvändiga till molnet.

Jag vet att det finns något som kallar sig iStick som funkar som ett USB för Apples surfplatta men den kostar för tok för mycket idag så jag får hålla mig till extra microSD-kort och molnet så länge. Glad

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2014-10-27 11:13 #8 av: Razzora

#7 Tyvärr så har inte alla uttag för extra microSD kort vilket gör denna lilla microDuo USB minne det mycket enklare än att ha med sig datorn för att överföra allt.

Anmäl
2014-10-27 16:31 #9 av: [Jens]

#8

Aha, så kan det ju vara naturligtvis. iPad har ju inte MicroSD-uttag som standard utan man får köpa till en sladd.

// Medarbetare på AkvariefiskiPhoneiPad, MAC och Hörselskadade.

Anmäl
2014-11-02 01:37 #10 av: Razzora

Ja tyvärr så har ju inte alla samma standard. Men jag har fått för mig att de ville att alla skulle ha samma typ av uttag, så att det skulle vara enklare att använda samma typ av sladdar och tillbehör.

Anmäl
2014-11-30 09:39 #11 av: kissidor

jag skaffade mig ett sådant minne häromveckan, inte exakt ett sånt som du visar razzora men samma koncept. djäklar vad behändigt det var, jag hade ljudfiler på det och det var bara att plugga in så ett par sekunder senare hade telefonen talat om att den hade hittat det och det var bara att öppna filhanteraren och köra direkt från minnet, riktigt nice Glad

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-11-30 13:17 #12 av: [Misanthropist]

Är det inbyggd OTG-adapter i minnet?

Anmäl
2014-11-30 13:38 #13 av: kissidor

Ja det är det i den jag köpte och i razzoras, men det får du förstås kolla så det står om du funderar på att köpa en. Och kolla så att telefonen säkert stöder otg också förstås

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-11-30 14:06 #14 av: [Misanthropist]

Att den stödjer OTG vet jag. Jag har nämligen en separat adapter för det, men jag tycker det är lite otympligt, så jag ska nog investera i ett minne med inbyggd adapter.

Anmäl
2014-11-30 16:51 #15 av: Razzora

Nämen vad roligt att du också skaffade ett sådant behändig usb minne! Visst är de bra. Så smidiga!

Anmäl
2014-11-30 17:36 #16 av: kissidor

ja jag minns för några år sen när jag hade min galaxy nexus och skulle göra samma sak - då fick man köpa till nån klumpig adapter och jag har för mig att det dessutom funkade rätt svajigt. skönt att tekniken utvecklas och förbättras Skrattar!

Värd på Mobiltelefoner och Android

Anmäl
2014-11-30 17:45 #17 av: Razzora

Jag har aldrig orkat köpa en adapter för att jag just då hade hört att det ibland inte fungerade så bra. Så visst är det skönt att tekniken blir bättre och bättre för varje år SkrattarTummen upp

Anmäl
2019-12-07 11:30 #18 av: rew488

Nu har jag inte läst igenom alla kommentarerna men här är min syn på saken.
Ett usbminne har bara ett visst antal skrivningar och läsningar och är bra för långtidsförvaring av filer. problemet imellertid är att ett usbminne kan förstöras, tappas, bli vattenskadat osv.
Jag anser därmed att det bästa alternativet är att använda sig av moltjänster där du även har en redundans vilket innebär att där är kopior på kopior ligger på olika datorer ifall ett datacenter skulle brinna ner eller något annat otäckt.
personligen gillar jag googles tjänster och använder mig av google photos till mina bilder vilka lagras kostnadsfritt utan begränsningar samt google drive där jag sparar viktiga filer samt dokument upp till 15gb gratis.
tidigare innan jag fann att google photos erbjöd gratis bildlagring så köpte jag 100gb av google för 2o kr i månanden vilket jag fann väldigt fördelaktigt.
Väl mött, Rick

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.